Викрадена в Криму Катерина Бутко вже в Києві / Oleksandr Kravtsov / facebook.com

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції у Києві повідомили родичі потерпілих - дружина журналіста Євгена Рахно Катерина Рахно та мати журналістки Олени Максименко Марина Максименко.

Катерина Рахно зазначила, що її чоловіка жорстоко били, вирвали сережку з вуха, зрізали ножем волосся. Також викрадачі відібрали в нього 600 доларів і 6 тис. грн, фотокамеру, ноутбук та книгу, а з автомобіля викрали магнітолу.

Читайте такожВикрадених у Криму журналістів та активістів відпустили

Відео дня

При цьому вона зазначила, що викрадачі не висували журналістам жодних вимог. За словами Рахно, люди, які знущалися над журналістами, назвалися членами «самооборони Криму».

Своєю чергою Марина Максименко повідомила, що у її доньки викрадачі також відібрали особисті речі — два диктофони і фотокамеру. Окрім того, злочинці вимагали від Олени Максименко зізнатися, що вона отримала гроші за свою громадську діяльність і не вірили її запевненням, що до Криму вона поїхала з власної ініціативи й не отримала це коштів.

Читайте також"Прощайте. За мною прийшли": у Севастополі викрали активіста Кірющенка

За словами родичів, у даний час Євген Рахно та Олена Максименко вже перебувають у Києві.

Як повідомляв УНІАН, 9 березня на КПП при в'їзді до Криму з боку Херсонської області були затримані дві групи журналістів та активістів. Після обшуку лише одного з журналістів відпустили, оскільки за ним приїхав родич на власному автомобілі та з кримською пропискою. Пізніше з’явилася інформація про те, що трьох затриманих журналістів везуть в УСБУ Севастополя, а активісток Автомайдану тримають у таборі «Беркута» на тому ж КПП, а пізніше - везуть до Севастополя на базу ЧФ РФ.

Читайте такожВикрадений командир автобатальйону у Бахчисараї розповів про те, як їх захопили

11 березня одним з лідерів Автомайдану Сергія Хаджинов заявив, що викрадених дівчат-активісток Автомайдану Шуру Рязанцеву, Катерину Бутко, журналістку Максименко, фотографа Олеся Кромпляса та Рахна відпустили.