Народний депутат, заступник керівника фракції БЮТ Микола ТОМЕНКО заявляє, що фракція БЮТ планує здійснити депутатську перевірку джерел фінансування політичної реклами Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, яка масово розміщена у столиці напередодні Дня Конституції.

Як повідомили УНІАН у прес-службі М.ТОМЕНКА, за його словами, «ми хочемо дізнатися, чи не розміщувалася ця реклама за кошти платників податків або рекламних компаній». М.ТОМЕНКО нагадав, що у політичній рекламі існує певна етика. «Коли чиновник власноруч «претендує на авторство» статті Конституції та тиражує це на сотнях рекламних щитів – це не лише неетично, а й свідчить про неповагу державного службовця до Основного Закону», - підкреслив заступник керівника фракції БЮТ.

Також М.ТОМЕНКО висловив обурення забороною трансляції на великому екрані в центрі Києва футбольного матчу Чемпіонату світу з футболу між національними збірними України та Швейцарії 26 червня.

Відео дня

«Якщо чиновники міської влади не люблять футбол, то це їх особисті проблеми. Але вони зобов’язані з повагою ставитися до киян, які хочуть підтримати збірну України на Майдані Незалежності під час її вирішальних футбольних матчів», - заявив М.ТОМЕНКО.

«Очевидно, міська влада не усвідомлює того, що сьогодні успіхи у спорті є одним із головних чинників, які можуть об’єднати націю, викликаючи в українців почуття патріотизму та гордості за свою країну», - вважає М.ТОМЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, компанія «Київстар»» як титульний спонсор національної і молодіжної збірних України з футболу здійснює відкриті футбольні трансляції матчів за участю національної збірної на центральних площах Києва, Дніпропетровська, Донецька, Харкова, Одеси і Львова.

Водночас 26 червня компанія вирішила не транслювати матч Україна-Швейцарія на відкритих майданчиках великих міст України через пізній час проведення – матч розпочинався о 22.00.

«Згідно з діючими регуляторними нормами, після 22.00 в містах України заборонене проведення будь-яких масових заходів, до яких зараховуються і відкриті футбольні трансляції. Такі обмеження існують для забезпечення громадського спокою і правопорядку», – зазначили в прес-службі компанії.