Міліція відпустила затриманих Майданом провокаторів

Як повідомила УНІАН старший інспектор у зв'язках з громадськістю Одеського міського управління МВС Тетяна Хмельницька, доставлених 7 квітня у райвідділ міліції чоловіків «опитано та відпущено, їхні особи встановлені».

«Згідно з новим КПК, підстав для їх затримання в райвідділі не було. У них вилучено пістолет, який відправлено на експертизу. За попередніми даними, це - зброя травматичного характеру. Дані громадяни - жителі Одеського регіону», - сказала Хмельницька.

Читайте такожВ Одесі євромайданівці затримали озброєних провокаторівЧитайте такожЗа даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 7 квітня в Одесі самооборона місцевого Євромайдану затримала 5 озброєних антимайданівців, що намагалися спровокувати заворушення під час мітингу біля пам'ятника Дюку на Приморському бульварі.

Згідно з інформацією «Євромайдану-Одеса», близько 18.00 біля пам'ятника, де почали збиратися прихильники єдиної України, з'явилася група хлопців, які витягли з сумки і спробували розгорнути гербовий прапор Російської імперії.

Самооборона спробувала перешкодити це зробити, але вони дістали газові балончики і почали бризкати членам самооборони в обличчя. У затриманих були з собою 2 пістолети, газові балончики, петарди, ножі та інші атрибути для нападу.

Читайте такожВ Одесі визначені кроки по запобіганню сепаратистських дій - ПорошенкоСамооборона викликала міліцію, яка забрала невідомих в Приморський райвідділ. У той же час, згідно з повідомленням «Євромайдан-Одеса», Катерининською вулицею під'їхали дві машини: чорний «Мерседес», номери ВВ0015ВТ (з написом «продається») і чорний «Міцубіші» - номери ВН 0161ВО.

І близько 20 прихильників Росії почали вивантажувати з машин щити, металеві прути, біти... Через деякий час вони отримали команду відступити і поїхали.