Про це кореспонденту УНІАН повідомив житель міста Харцизька, колишній працівник Харцизької міськради, який став очевидцем захоплення будівлі міськради.

«Сталося захоплення виконкому озброєними людьми в масках з автоматами, «зеленими чоловічками». Прапори познімали, повісили прапори «Донецької народної республіки». Озброєні люди перебувають всередині , на вулиці в уніформі не так багато людей , в основному місцеві і наближені люди з виконкому», - сказав співрозмовник агентства. 

Він підкреслив, що ті сепаратисти, які перебувають в міськраді, діяли в змові з керівниками місцевих органів влади.

Відео дня

«Тобто, вони, сепаратисти, підходять до секретаря міськради, до того, хто виконує обов`язки міського голови, вітаються з ним за руку, тобто, це явно їхні люди. Помічник міського голови, воїн -афганець взагалі визначає, кого пропускати у військовій формі до виконкому, а кого ні», - пояснив очевидець.

Він також заявив, що, стоячи на сходах міськради, Лук`янов виступає, пояснює присутнім місцевим жителям про шляхи вирішення питання про федералізацію і проведення референдуму.

«Дивно, але до моменту захоплення у вихідний день раптом опинився тут народний депутат України Владислав Лук`янов, стоїть зараз на сходах міськради і розповідає, які заходи потрібні, щоб провести федералізацію. Всього стоїть людей із 50 - роззяв і слухають», - розповів чоловік і додав:«Я працював у виконкомі, знаю всіх. І видно, що вони (сепаратисти - УНІАН) співпрацюють з владою».