REUTERS

У Слов’янську в суботу, 26 квітня, зник зв’язок з журналістом «ВолиньPost» Сергієм Шаповалом. 

Про це повідомляє «Телекритика» з посиланням на сестру кореспондента, журналістку Катерину Шаповал.

За її словами, Шаповал висвітлював ситуацію у Харкові, після чого повідомив друзям, що вирушив до Слов’янська. Починаючи з 15-ї години він не відповідав на телефонні дзвінки дружини. Близько 21.00 телефонний зв’язок увірвався із ним взагалі.

Відео дня

Читайте такожУ Слов'янську сепаратисти захопили львівського журналіста

Як повідомляв УНІАН, за останні кілька днів у Донецькій області було взято в заручники декілька журналістів. 13 квітня в Слов`янську невідомі захопили у власній квартирі громадського журналіста Артема Дейнегу, який вів трансляцію штурму місцевого відділку СБУ. 16 квітня в Слов`янську сепаратисти викрали журналіста Сергія Лефтера, спостерігача фонду «Відкритий діалог». 21 квітня було затримано іноземних журналістів Поля Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруського кореспондента газети «Новый час» Дмитра Галка. Пізніше їх відпустили.

22 квітня стало відомо, що в Слов`янську взяли в заручники журналіста американського видання Vice Саймона Островського, якого звільнили 24 квітня. А 23 квітня стало відомо, що в Горлівці зник журналіст із Коломиї Євген Гапич. Через три дні полону, 25 квітня його також відпустили. 25 квітня ввечері у Слов’янську невідомі захопили позаштатного кореспондента телеканалу ZIK зі Львова Юрія Лелявського.