сепаратисти сепаратисты одеса / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, понад тисяча осіб залишаються біля управління , розташованого в центрі Одеси - на вулиці Преображенській.

За словами одного з мітингувальників, вони, зокрема, вимагають, щоб привезли їхніх соратників, затриманих 2 травня, і розміщених в ізоляторах районних центрах Овідіополя та Білгород- Дністровського. На це вони відпустили час до 20.00.

Читайте такожОдеська міліція пояснила, чому випустила 67 учасників масових заворушень

Відео дня

Періодично хтось із проросійського натовпу через гучномовець закликає до активніших дій. Наприклад, один волав , що «референдум нам вже не потрібен, потрібно більше, оскільки нас ніхто не запитає». Хтось кричав, що « спалення людей на Куликовому полі - фашизм і цього прощати не можна». Звучать заклики «бити міліцію», « розправитися з губернатором Немировським», «влада народу».

У натовпі багато молодиків у масках, вони тримають дубці, металеві палиці, щити. За словами очевидців , раніше кілька десятків міліціонерів , які стоять неподалік будівлі ( на перетині вулиць Буніна і Преображенська), покинули щити і пішли.

Нападу мітингувальників також зазнала знімальна група російського телеканалу «Дождь». На Преображенській сильно побито чоловіка, який заявив про свою проукраїнську позицію. Його оточили щільним кільцем, невідомі пропонували взяти його в заручники. Іншим активістам вдалося радикально налаштованих громадян відрадити від цієї затії. Побитому чоловікові вдалося піти.

Як повідомили УНІАН у відділі зі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС в Одеській області , за рішенням обласної прокуратури на вимогу мітингувальників з будівлі міського управління внутрішніх справ відпущено 67 осіб , затриманих за участь у масових заворушеннях 2 травня. Серед них – активісти Олег Музика та Ростислав Барда.

Частина мітингувальників звернулася до міліціонерів з вимогою видати їм зброю , але їм відповіли , що при спробі «захоплення зброярки будуть застосовані відповідні заходи».

Біля будівлі чергують медики швидкої допомоги. Вони повідомили, що біля будівлі значні заворушення, які , втім , не призвели до штурму , хоча окремі заклики захопити зброю лунали. Збройову кімнату охороняють співробітники спецпідрозділу міліції. У будівлю міськуправління ВС зайшли додаткові сили правоохоронців.