УНІАН

Як повідомило кореспонденту УНІАН військове джерело у Севастополі, планується виведення рейдового тральщика, 2 допоміжних суден і роз’їзного катера. Раніше виведення цих суден з тих чи інших причин вже кілька разів переносилося, востаннє - на 19 травня.

За інформацією співрозмовника агентства, згідно з раніше досягнутими спільною комісію в складі представників оборонних відомств України і Росії домовленостями, завтра о 6 ранку із Стрілецької бухти Севастополя російські буксири розпочнуть виведення в нейтральні води морського буксира «Корець» і рейдового буксира «Красноперекопськ», а о 9 ранку із озера Донузлав - рейдового тральщика «Генічеськ» і роз’їзного катера. Далі українські судна вирушать в напрямку портів материкової частини України.Читайте такожВихід українських кораблів з окупованого Криму перенесено на 16 та 19 травня через шторм

Згідно з отриманою інформацією, терміни виведення із портів Криму бойових кораблів, зокрема, корабля управління «Славутич», великого десантного корабля «Костянтин Ольшанський», протичовнових корветів «Тернопіль», «Луцьк» і «Хмельницький», ракетного корвета «Придніпров’я» та інших бойових одиниць на сьогодні залишаються невідомими, графік їх виведення має уточнюватися ближчим часом.

Відео дня

Джерело додало, що загалом залишилося вивести 21 корабель, катер та судно, в тому числі 12 бойових кораблів.

Як повідомляв УНІАН, починаючи з середини квітня із окупованого Криму в порти материкової України виведено 28 бойових кораблів, катерів і суден українських ВМС, всього підлягають виведенню 49 кораблів, катерів і суден.