По фактам препятствования избирательному процессу начаты уголовные производства / REUTERS

Правоохоронними органами на даний час зареєстровано 83 кримінальних проваджень за фактами перешкоджання виборчому процесу на території Донецької та Луганської областей.

Про це, як повідомили УНІАН у прес-службі Генеральної прокуратури України, сказав начальник Головного управління Генеральної прокуратури Микола Гошовський.

Читайте такожВ Артемівську бойовики захопили міськвиконком та заблокували ОВК, на вході встановлено кулемет

Відео дня

За його словами, сепаратисти та терористи, які діють на південному сході України, намагаються усіма способами зірвати виборчий процес у регіоні.

«Відбувається захоплення виборчих дільниць, знищення виборчої документації, пошкодження серверного обладнання. Є випадки викрадення членів виборчих комісій», — зазначив Гошовський.

«Загалом за фактами, пов’язаними із проявами сепаратизму, посягань на територіальну цілісність і недоторканість України, вчиненням терористичних актів та фінансування тероризму, сепаратизму розпочато 612 кримінальних проваджень. В рамках розслідування цих проваджень оголошено про підозру 381 особі, з яких 102 підозрюваних перебувають під вартою, відносно 147 осіб обрані запобіжні заходи у виді домашнього арешту», - поінформував Гошовський.

Читайте такожУ Сєвєродонецьку терористи викрадають документи з виборчих дільниць

Він також зазначив, що у всіх кримінальних провадженнях окрім проведення першочергових слідчих дій, призначено і проводяться судово-лінгвістичні, судово-психолого-лінгвістичні, балістичні, фоноскопічні, судово-портретні, медико-криміналістичні експертизи.

«Розслідування у вказаних кримінальних провадженнях суттєво ускладнюється не тільки тривалістю проведення великої кількості експертних досліджень, але й необхідністю проведення низки слідчих дій на територіях, де зараз фактично відбуваються бойові дії. Незважаючи на це, правоохоронними органами і надалі вживатимуться усі необхідні заходи для знешкодження цих злочинних формувань», - повідомив Гошовський.