REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу в Ізюмі Харківської області сказав журналістам в. о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, таким чином ватажок горлівських терористів, росіянин Ігор Безлер на прізвисько "Біс" намагається встановити контроль над переміщенням вантажів.

"Ці підриви здійснюють мародери. Це нічого спільного немає з війною. Просто гроші. Пан Безлер таким чином заробляє гроші. Він підриває шляхи залізничні таким чином, щоб всі вагони проходили через 1-2 нитки і він їх обкладав даниною”, - сказав Аваков.

Відео дня

“Саме через це пан Безлер, за нашими даними, убив так званого міністра транспорту так званої “Донецької народної республіки”, - тому, що на цю тему у них були протиріччя”, - сказав в.о. міністра.

Читайте такожТерористи намагалися підірвати потяг з боєприпасами на ділянці Київ-ХарківЯк повідомляв УНІАН, вранці 1 липня бойовики здійснили підриви трьох ділянок залізниці в Донецькій та Луганській областях. Зокрема, на стрілочному переводі №1 й ділянці колії на станції Кондрашевська-Нова. Крім того, на перегоні Кондрашевська-Нова - Городній бойовики підірвали залізничне полотно. Також терористи здійснили підрив залізничного полотна на перегоні Букіно-Святогірськ. На всіх пошкоджених ділянках залізниці проводяться аварійно-відновлювальні роботи.

29 червня у Харківській області на 37 ділянці Південної залізниці станції Основа – Куп'янськ було здійснено підрив рейкового полотна в двох місцях.

27 червня невідомі двічі підривали залізничний міст на станції "Городній" (Луганська обл.) Донецької залізниці.

24 червня в Запорізькій області невідомі підірвали залізничний міст на виїзді з міста Оріхів у бік села Новоданилівка.

22 червня, на ділянці Іловайськ - Кутейникове невідомі здійснили підрив непарної колії. "Укрзалізниця" 24 червня ввечері відновила рух на цій ділянці.