Скриншот из видео МВД

Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Підрозділами прихованого спостереження МВС України сьогодні 18 липня о 4.50 ранку зафіксовано тягача із завантаженим гусеничним ракетним комплексом , що рухається у напрямку через Краснодон, у бік кордону з Російською федерацією", - повідомляє Аваков.

На відео, опублікованому на Youtube МВС України, можна роздивитись ракети без чохлів. Як звертає увагу міністр, дві ракети на місці, середню - не видно.

Відео дня

Як припускає Аваков, "це саме той ракетний комплекс "Бук", який учора зробив постріл у цивільний літак Амстердам-Куала-Лумпур".

Міністр також додав, що на даний момент йде аналіз зібраної МВС і СБУ інформації.

Читайте такожСБУ оприлюднила докази того, що Росія передала терористам ЗРК "Бук" з екіпажемРаніше на кордоні з Росією в Донецькій області були затримані два громадянина РФ - коригувальника вогню із зенітно-ракетного комплексу «Бук».

Читайте такожСБУ затримала двох росіян, яких підозрюють у коригуванні вогню з установки "Бук"Як повідомляв УНІАН, 17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак Boeing-777, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак було збито із зенітно-ракетного комплексу «Бук». За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, на борту літака перебували 298 осіб, у тому числі 15 членів екіпажу.