REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Це були дуже складні дискусії по всіх питаннях, я так розумію, що російська сторона на сьогодні не готова взяти на себе повний рівень зобов’язань щодо забезпечення присутності ОБСЄ, ефективного контролю на українсько-російському кордоні і не готова визнати факти постійного перетину кордону найманцями і важкою технікою. І звичайно факти обстрілів з російської території», - сказав Клімкін, зазначивши, що ці питання були основними під час чотиристоронньої зустрічі в Берліні.

Читайте такожГлава українського МЗС дає зрозуміти, що Берлінські переговори не дали позитивного результату

Відео дня

Клімкін також зазначив, що для нього важливо, щоб Росія взяла на себе зобов’язання впливати на терористів в Донецьку і Луганську таким чином, щоб забезпечити ефективний контроль кордону.

«Для мене критично важливо, щоб російська сторона взяла на себе зобов’язання забезпечити присутність спостерігачів ОБСЄ для здійснення ефективного моніторингу. Критичним також є прогрес по заручниках», - зазначив Клімкін.