Швеція з 1 січня перейняла від Албанії головування в ОБСЄ  / фото REUTERS

Чинна голова Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде наступного тижня здійснить візит в Україну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Лінде сказала під час представлення пріоритетів головування Швеції в ОБСЄ у 2021 році під час онлайн засідання Постійної ради організації.

Читайте такожНова голова ОБСЄ перший закордонний візит здійснить до України - МЗС

Відео дня

"Вже наступного тижня я відвідаю Україну для зустрічі з українськими посадовцями, а також спеціальним представником Хайді Грау, членами Спеціальної моніторингової місії, координатором проектів ОБСЄ в Україні для оцінки ситуації і підтримки зусиль з метою стійкого урегулювання конфлікту", - наголосила Лінде.

Керівництво ОБСЄ: що відомо

  • Швеція з 1 січня перейняла від Албанії головування в ОБСЄ. Серед пріоритетів - сприяння припиненню війни на Донбасі. Зокрема, Швеція має намір впродовж 2021 року зосереджуватися на захисті європейського порядку безпеки, приділяючи увагу урегулюванню конфліктів, що затягнулися.
  • У грудні 2020 року в ОБСЄ обрали нове керівництво. Хельгу Шмідт (Німеччина) призначили генеральним секретарем ОБСЄ, Маттео Мікаччі (Італія) - директором Бюро з демократичних інститутів та прав людини, Кайрата Абдурахманова (Казахстан) - верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин, а Марію Терезу Рібейру (Португалія) - представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.