Арахамія пояснив причину риторики грузинської влади щодо воєнних злочинів Росії проти України та санкцій / фото pixabay.com

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пояснив причину риторики грузинської влади щодо воєнних злочинів Росії проти України та санкцій проти Росії.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Депутат зауважив, що українці та грузини завжди були й будуть братніми народами.

Відео дня

"Грузини б'ються за Україну на війні, відомі люди Грузії ще до 24 лютого записали відеозвернення на нашу підтримку", - наголосив Арахамія і додав, що вони вболівають за Україну і її перемогу у війні.

"Але не грузинська влада. І причина дуже проста - головний грузинський олігарх Бідзіна Іванішвілі тісно пов'язаний з російською політичною верхівкою. Нещодавно опубліковані "плівки Іванішвілі" підтверджують ці зв'язки. Уся політика грузинської влади - це виконання вказівок із Кремля. Це і є причина їхньої риторики про невизнання воєнних злочинів Росії проти України та спроби допомогти РФ обійти санкції", - наголосив Арахамія.

Він додав, що сьогодні Іванішвілі "перетворився на грузинського Януковича".

"Він і його люди ведуть політику щодо України, яку не підтримує грузинський народ. Вони хочуть розсварити грузинів та українців на десятиліття вперед. Щоб не допустити цього, я звернуся до керівництва Євросоюзу і США щодо розгляду питання про введення санкцій проти Іванішвілі та його активів на Заході. Ніхто не уникне відповідальності. Ні окупанти, ні ті, хто їм допомагає", - підкреслив народний депутат.

Як повідомляв УНІАН, 15 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що міністр закордонних справ Грузії Ілля Дарчіашвілі у розмові з ним запевнив, що Грузія не допомагає Росії обходити санкції країн Заходу.

Раніше в Україні чекали на офіційні аргументи і докази з боку Грузії про те, що вони не допомагають РФ обходити санкції.

23 квітня президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції розповів, коли Україна поверне посла до Грузії. Він зазначив: "Ми обов'язково повернемо посла до дружньої Грузії, як тільки ми будемо відчувати підтримку України з боку лідерів грузинської влади".

Вас також можуть зацікавити новини: