Арестович запевнив, що Україна не піде на "торг" своєю територією / УНІАН

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович емоційно відреагував на пропозиції Україні від деяких країн Європи "поділитися територіями" з Росією.

Про це він сказав під час прямого ефіру у Марка Фейгіна.

За його словами, подібні "ініціативи" озвучуються на тлі тиску РФ на фронті та можливих спроб нового наступу на Київ, Чернігів і Суми.

"Для чого ця "вилочка"? Це якраз для з блеючих західних союзників, які розповідають, що Кремль прагне до миру, мовляв, це Київ не хоче, давайте натиснемо на нього. Росії - всього-то потрібно - Запорізька і Херсонська область! А далі нова мирна угода в Європі, українці повинні "стримати свої апетити". І на цьому ми встановимо всеосяжний мир у Європі, бізнес as usual. Подолаємо страшну продовольчу небезпеку", - сказав Арестович.

Далі він попередив, що починає нецензурну лексику.

"Я зараз перейду на мат... Я сьогодні страшно злий, дивлячись на все це. А не пішли б ви на**й, довбо**би, бл**ь?! З такими пропозиціями, бл**ь, трошки поторгувати українською територією? Взагалі о*ерели там, бл**ь? У нас кров, у нас діти вмирають... Викусіть, бл**ь. Ніколи такого не буде", - заявив радник глави ОП.

Раніше сьогодні агентство Reuters повідомило, що Італія, Угорщина і Кіпр підтримали внесення в проект підсумкової заяви засідання ЄС 30-31 травня пункту про необхідність мирних переговорів між Україною і Росією. За даними агентства, з ініціативою виступила Італія. Її підтримали тільки Угорщина і Кіпр, критично налаштовані щодо нового пакету європейських санкцій проти Росії. 

Як відомо, Угорщина виступає проти нафтового ембарго, а Кіпр стурбований забороною на продаж нерухомості громадянам РФ, зазначає Reuters.