Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков / фото УНІАН

Україна не надаватиме військову допомогу в конфлікті Азербайджану та Вірменії у Нагірному Карабасі жодній із сторін.

Про це у Twitter заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Читайте такожУкраїна послідовно підтримує територіальну цілісність Азербайджану – Кулеба

Відео дня

Україна не надаватиме військову допомогу в азербайджано-вірменському конфлікті жодній із сторін. А ось медичну допомогу – пігулки для депутатів, які надто вже фантазують, треба б пошукати усією країною, - зазначив він.

Раніше депутат з партії «Слуга народу» Людмила Марченко в ефірі каналу «Україна 24» заявила, що нібито Україна «не пройде повз» надання військової допомоги Азербайджану, якщо виникне необхідність.

Загострення в Нагірному Карабасі: що відомо

Нагірний Карабах: історія конфлікту

  • Нагірно-Карабаська автономна область, що входила до складу Азербайджанської РСР, проголосила незалежність у вересні 1991 року. Азербайджан не визнав автономію НКР. Згідно з адміністративно-територіальним поділом республіки, територія, яку контролює НКР, є частиною Азербайджану. Міжнародна спільнота не визнала референдум.
  • У 1991-1994 роках в районі розгорнулися повномасштабні воєнні дії. Вірменія підтримала Нагірний Карабах у конфлікті з Азербайджаном. У 1994 році між Вірменією і НКР з одного боку та Азербайджаном з іншого було укладено Бішкекський протокол про припинення вогню. Однак біля лінії зіткнення продовжилися збройні конфлікти.
  • У квітні 2016 року ситуація загострилася, коли Азербайджан і Вірменія звинуватили одне одного у порушенні перемир'я. Тоді внаслідок стрілянини на кордоні загинули щонайменше кілька десятків людей.