Байден зустрічав Зеленську на ґанку Білого дому / фото ОП

Дружина президента України Олена Зеленська зробить повторне тестування на COVID-19, оскільки бачилася з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, який отримав позитивний тест.

Про це повідомляє Офіс президента України.

В повідомленні зазначається, що для отримання допуску до Білого дому потрібне обов’язкове проходження тестування на COVID-19.

Відео дня

"Перед виїздом до США, а також безпосередньо перед прибуттям до Білого дому для зустрічі з першою леді Сполучених Штатів Джилл Байден Олена Зеленська та решта членів нашої делегації здавали обов’язкові тести на COVID-19. Усі, хто супроводжував дружину президента України, отримали негативні результати", - сказано в повідомленні.

При цьому зазначається, що у разі позитивного результату тесту зустріч перших леді України та США не відбулася б.

"Після отримання інформації про те, що президент США Джозеф Байден, який також зустрічав Олену Зеленську на ґанку Білого дому, має позитивний тест на COVID-19, перша леді України, звичайно, зробить повторне тестування на коронавірус", - сказано в повідомленні.

При цьому зазначається, що Олена Зеленська двічі вакцинована та отримала бустерну дозу. Також повідомляють, що Зеленська "почувається добре".

В Офісі президента України побажали Байдену легкого перебігу хвороби та швидкого одужання.

Як повідомляв УНІАН, за даними офіційного сайту Білого дому, сьогодні, 21 липня, вранці президент США Джо Байден отримав позитивний результат тесту на COVID-19.

Як зазначила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, президент повністю вакцинований і двічі ревакцинований, і відчуває дуже легкі симптоми. Він перебуватиме в ізоляції в Білому домі та продовжуватиме повністю виконувати всі свої обов’язки протягом цього часу.