фото УНІАН, Кузьмін Олександр

23 вересня Верховна Рада України планує розглянути законопроект №5600 щодо збалансування бюджетних надходжень. Він вносить зміни до Податкового кодексу України та шести інших законів.

Незважаючи на його складність і комплексність і понад 111 поправок, зареєстрованих до другого читання, Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики розглядав законопроект без належного обговорення й обмежив участь бізнес-спільноти, повідомляє "Цензор.НЕТ".

Разом з тим, текст доопрацьованого законопроекту досі не був оприлюднений, а його розгляд на пленарному засіданні планується за скороченою процедурою.

Відео дня

Американська торговельна палата в Україні, Європейська Бізнес Асоціація та Спілка українських підприємців відзначають неприйнятність такого підходу. Зазначається, що законопроект не враховує позицію бізнесу, ігнорує принципи стабільності та прогнозованості державної політики та матиме негативний вплив на сумлінних платників податків.

Бізнес-спільнота звертається до Офісу президента України, керівництва Верховної Ради України та всіх народних депутатів щодо недопущення розгляду парламентом законопроекту №5600 за скороченою процедурою та наголошує на необхідності повернення його до Комітету для ґрунтовного доопрацювання із залученням представників бізнесу та експертного середовища.