Бутусов відреагував на пост Арестовича / фото facebook.com/butusov.yuriy

Журналіст Юрій Бутусов відреагував на резонансну заяву позаштатного радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, який вважає, що головреда "Цензор.НЕТ" можуть вбити.

В ефірі телеканалу "Україна 24" Бутусов заявив, що після поста Арестовича в соцмережі побачив для себе загрозу й небезпеку.

"І все це, підкреслюю, каже посадова особа, радник Офісу президента України. Ця посадова особа після великої кількості образ на мою адресу говорить в ствердній формі, що мене вб'ють протягом тижня. Час пішов", - заявив він.

Бутусов стверджує, що бачить загрозу від влади й має намір вимагати відкриття кримінальної справи. Він також хоче, щоб Арестовича допитали й з'ясували, звідки у нього інформація про можливу розправу з ним.

Раніше Арестович написав у соцмережі, що головреда "Цензор.НЕТ" можуть ліквідувати протягом найближчих декількох тижнів, а після використовувати його вбивство як сигнал до початку масових заворушень в країні.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань (ДБР) в рамках розпочатого кримінального провадження перевірить законність дій журналіста Юрія Бутусова на відео, яке він виклав у мережі. На ролику він стріляє з "гаубиці Д-20" калібром 152 мм, вигукуючи: "По окупантах вогонь". Пізніше в ДБР додали, що порушили кримінальне провадження не проти Бутусова, а за вказаним у його публікації фактом. 

У Міноборони вже розкритикували його за дане відео.