Комісія прозвітує про свою роботу до 25 жовтня \ фото REUTERS

Державна комісія з розслідування причин катастрофи військового літака Ан-26 має до 25 жовтня відзвітувати перед урядом про результати своєї роботи.

Читайте такожЗеленський прибув на місце катастрофи Ан-26 на Харківщині: вимагає оперативного розслідування (фото, відео)Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, комісія, яка створена для розслідування причин авіакатастрофи, має відзвітувати перед урядом щодо результатів своєї роботи до 25 жовтня.

Відео дня

Він доручив міністру оборони Андрію Тарану забезпечити неупередженість розслідування – відсторонити від виконання обов’язків осіб, відповідальних за організацію навчальних польотів.

Своєю чергою заступник глави Офісу президента Олег Татаров зазначив, що експерти працюватимуть на місці катастрофи ще мінімум два дні - шукатимуть уламки літака, які "можуть перебувати на відстані 3-5 км від епіцентру події".

Катастрофа Ан-26 біля Чугуєва

Ввечері 25 вересня у Харківській області поблизу Чугуєва зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб - військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Загинули 26 осіб.

Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу).

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що, згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року виробництва. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.

Президент Володимир Зеленський оголосив сьогодні в Україні день жалоби для вшанування пам'яті загиблих льотчиків і курсантів.