Олексій Данілов / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов запевняє, що жодних приводів для паніки через безпекову ситуації навколо України немає.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Данілов заявив на брифінгу після сьогоднішнього засідання Радбезу.

Зокрема, він закликав ЗМІ знизити напруження.

Відео дня

"Ситуація, яка є, є для нас цілком зрозумілою. Немає жодних приводів, щоб ми панікували", - зазначив секретар РНБО.

Він закликав усіх громадян зберігати спокій.

Данілов розкритикував ініціативу міського голови столиці Віталія Кличка зібрати засідання Асоціації міст України, на якому обговорити заходи з організації територіальної оборони областей та міст.

"Тому що, як дехто із мерів, наприклад, пан Кличко, збирається 28 січня збирати мерів, щоб вирішувати питання, у який спосіб вони будуть захищати нашу країну, то у нас для цього є Збройні сили, які здатні дати відсіч у разі необхідності", - наголосив Данілов.

За його словами, "ситуація є абсолютно контрольованою".

"Для нас немає нічого нового з того, що на сьогоднішній день відбувається... Чи є ситуація складна? Вона у нас складна з 2014 року", - підкреслив він.

Читайте такожДанілов відповів, чи існує загроза вторгнення РФ в Україну найближчим часомНагадаємо, восени 2021 року у ЗМІ почала з’являтися інформація, що влада Росії перекинула багато військових та техніки до кордону з українською державою.

Україна, США й низка інших західних країн припустили, що РФ готується до вторгнення. Москва відкинула звинувачення й зажадала від Штатів й НАТО "гарантій безпеки", зокрема, відмовитися від розширення Альянсу на схід.

У Альянсі стверджували, що не відмовляться від політики "відкритих дверей".

22 січня цього року в Україну прибув літак з першою з кількох партій пакету безпекової допомоги, нещодавно ухваленої Джо Байденом, а 23 січня - друга партія військової допомоги від США.

23 січня Державний департамент США санкціонував добровільний від'їзд своїх співробітників і розпорядився про від'їзд відповідних членів сім'ї з посольства в Києві.

У Міністерстві закордонних справ України вважають евакуацію співробітників Посольства США в Україні передчасною і проявом надмірної перестороги.

Водночас відповідні рішення ухвалили й Велика Британія, Австрія, Японія, Німеччина та Австралія.

Вас також можуть зацікавити новини: