Арахамія прокоментував майбутню зустріч Зеленського і Байдена / фото president.gov.ua

Слова голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії про те, що зустріч президентів України і США пройде "на підвищених тонах", означає діалог рівних партнерів.

Так заяву Арахамії пояснила нардеп від провладної фракції Євгенія Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

Вона каже, що в подібних візитах дуже важлива попередня підготовка. 

Відео дня

"Ми очікуємо, що голова МЗС Дмитро Кулеба й голова Офісу президента Андрій Єрмак вирушать заздалегідь до Вашингтону, щоб готувати цей візит. Багато в чому зіграє підготовча робота. А з приводу "підвищених тонів", Давид у нас такий гарячий хлопець, тому він так подав цю оцінку. Думаю, Давид більше на увазі мав те, що це буде розмова рівноправних партнерів", - зазначила Кравчук.

Депутат додала, що президенти представляють суверенні держави, і Зеленський дбає про інтереси України.

Читайте такожНа посаду посла США в Україні розглядають двох кандидатів - ЗМІ

"Він точно розуміє, що в інтересах українського народу мати нормальні партнерські стосунки зі США. Бо так сталося, що проти нас воює ядерна країна. Власне Україна як суверенна, незалежна в своїй політиці країна має вибудовувати свої партнерські союзи. До України мають ставитися з повагою. В жорсткому політичному світі у міжнародній політиці треба чітко заявляти про інтереси своєї держави", - пояснила вона.

Що сказав Арахамія про зустріч у Вашингтоні

Глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що непублічна частина майбутньої зустрічі президентів України та США пройде на підвищених тонах. За його словами, це пов'язано з узгодженням США і Німеччиною питання "Північного потоку-2".

Зустріч Зеленського і Байдена

  • 7 червня відбулася телефонна розмова Зеленського і Байдена.
  • Під час розмови Байден запросив Зеленського цього літа відвідати США.
  • 12 червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба уточнив, що Зеленський відвідає Вашингтон для зустрічі Байденом в кінці липня. Згодом новою датою візиту назвали 30 серпня.