Справи Путіна йдуть вгору, вважає Bloomberg / фото REUTERS

Геополітична ситуація для Володимира Путіна помітно покращується на тлі глухого кута на фронті в Україні. Спроби Заходу посадити Росію в міжнародну ізоляцію не працюють, пише Bloomberg.

Видання нагадує, що зовсім нещодавно – у серпні – Путін не поїхав на саміт БРІКС у Південній Африці, оскільки боявся арешту за звинуваченнями Міжнародного кримінального суду. А тепер він урочисто вирушає до Об'єднаних Арабських Еміратів і Саудівської Аравії – двох найбільших держав Перської затоки, що є давніми партнерами США.

Про зміну ситуації свідчить і візит міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова на конференцію ОБСЄ в Північній Македонії минулого тижня. Торік йому було заборонено брати участь в аналогічному заході.

Відео дня

Послаблення дипломатичної ізоляції – не єдині хороші новини для країни-агресора. 

Попри західні санкції, спрямовані на придушення російської економіки, вона навпаки поступово відновлюється і налаштовується на тривалу війну. У той же час у Конгресі США досі блокують виділення американської допомоги Україні, а у Європі зростає втома від війни в Україні.

На додачу до цього на користь Росії зіграв спалах конфлікту Ізраїлю та ХАМАС, який привернув увагу світу до Близького Сходу.

"Путін грає у вичікувальну гру. Щоправда, Москва виснажує ресурси, щоб підтримувати військові зусилля в Україні, і стала свідком краху своєї колись домінуючої європейської торгівлі. Проте тур Путіна по Перській затоці показує, що він здатний налагоджувати зв’язки з іншими частинами земної кулі, що є новою ознакою стійкості Росії", – пише Bloomberg.

Путін прагне "перечекати" увагу Заходу до України

Як писав УНІАН, для України має стати тривожним сигналом те, як світ втратив інтерес та забув про війну в Сирії, яка триває вже 12 років. Росія там досі вбиває людей і робить це непомітно для світу, який тепер цікавиться іншими темами.

І зараз схоже, що стратегія Путіна дочекатися, коли Захід забуде про Україну, потроху дає результати. Так, наразі окрім проблем із поставками американської допомоги, за фактичну капітуляцію України у війні виступають Угорщина і Словаччина. Ймовірно, незабаром до них приєднаються і Нідерланди.

Вас також можуть зацікавити новини: