Шишова знайшли повішеним у парку Києва 3 серпня /  t.me/beldomua

Дівчина білоруського активіста Віталія Шишова, якого у серпні знайшли повішеним в київському парку, досі не може поховати хлопця.

Про це Божена Жолудь розповіла в інтерв’ю білоруському виданню Жыве!

За словами дівчини, прокуратура весь час затягує з видачею тіла.

Відео дня

"Я досі не можу забрати його тіло. Не дає дозвіл прокуратура. То документи їм не підходять, хоча все є. Потім нібито знову якісь слідчі дії призначають. Я сьогодні у моргу запитала, чи можу його поховати у відкритій труні, а мені дали зрозуміти, що питання в іншому – чи дозволять мені його взагалі переодягнути. Завтра піду у прокуратуру Києва щодо конкретної відмови", – зазначила Божена.

Читайте такожЛукашенко звинуватив українську владу у "конфронтації"Вона додала, що не планує виїжджати з України, а буде добиватися розслідування справи, щоб вона не повторила справу іншого білоруса – журналіста Павла Шеремета, якого вбили в Києві у 2016 році.

Смерть Віталія Шишова

Голови громадської організації "Білоруський дім в Україні", громадянина Білорусі Віталія Шишова знайшли повішеним на території лісопаркової зони у Святошинському районі столиці. Напередодні дівчина Шишова повідомила, що чоловік пішов на пробіжку і не повернувся.

Кримінальне провадження розпочато за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Основні дві версії смерті Шишова, які розглядає поліція-самогубство і вбивство з імітацією самогубства.

В офісі президента запевнили, що Володимир Зеленський тримає дану справу на контролі.