Олекcій Гончарук / REUTERS

Колишній прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що нині працює разом із командою «над стратегічним документом».

Про це він розповів в ефірі Свободи Савіка Шустера.

«… По-різному, працюю над документом стратегічним. Я вважаю, що той досвід, який ми набули за період уряду, є дуже цінним, і його потрібно використати, щоб спробувати оформити його у якийсь стратегічний план для країни. Це цікаве дуже завдання, яке я і моя команда зараз опрацьовуємо. Це робота така – для себе і на майбутнє», – відповів він на запитання, чим займається після виходу з Кабміну.

Відео дня

Читайте такожУряд призначив виконувача обов'язків міністра освіти і науки

Він також спростував чутки про те, що збирається йти на місцеві вибори.

«Це неправда», – сказав Гончарук, додавши, що не залучений до жодного політичного проекту.

«Ця робота швидше змістовна, над ідеями. Я маю дуже добрий досвід роботи в уряді, і в тому сенсі я гарно розумію, що коли ти постійно працюєш в уряді, майже не залишається часу на серйозну стратегічну роботу. Для того щоб мати у запасі якісні ідеї, плани, зараз якраз саме такий добрий час порефлексувати, проаналізувати, попрацювати над змістом і серйозними документами», – додав екс-прем’єр.

На запитання, чи має Гончарук політичні амбіції, той відповів, що мова «не про політичні амбіції чи посади, а про долученість до зміни країни».

Гончарук уточнив, що продовжує працювати з тими людьми, які пішли разом із ним з уряду, проте прізвища називати відмовився.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня Верховна Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука і його уряд. Цього ж дня парламент призначив Дениса Шмигаля новим керівником Кабміну і затвердив новий склад уряду.