Прокурори САП клопотатимуть про обрання запобіжного заходу для двох фігурантів із заставою / Фото УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме про тримання під вартою усіх трьох фігурантів справи про підкуп керівництва САП і НАБУ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив керівник САП Назар Холодницький.

За його словами, прокуратура клопотатиме перед антикорупційним судом про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою усім трьом посередникам - першому заступнику начальника Головного управління Державної податкової служби у Києві Миколі Ільяшенку та двом довіреним особам Злочевського.

Відео дня

Але, оскільки закон вимагає обов'язковість визначення застав, то прокурори САП пропонуватимуть суду призначити двом фігурантам, серед яких податківець, застави у 100 млн грн, ще одному 50 млн грн. Ця сума приблизно дорівнює сумі вилучених коштів, які мали піти на хабар керівнику САП, додав Холодницький.

Читайте такожХабар для Холодницького і Ситника: у справі про підкуп затримали трьох осіб (фото)

Також він припустив, що запобіжні заходи затриманим ВАКС обиратиме завтра.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня у САП поінформували про затримання високопосадовця управління ДФС у м. Києві та інших осіб, які за 6 млн дол. намагалися підкупити керівництво НАБУ та керівника САП за закриття кримінальної справи.

Сьогодні, 13 червня, керівник НАБУ Артем Ситник заявив, що керівників правоохоронних органів намагалися підкупити за закриття справи проти колишнього міністра екології та природних ресурсів України, бізнесмена Миколи Злочевського. Справа стосується причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку, який видавався на підконтрольний бізнесмену Сергію Курченку банк, і в легалізації цих коштів.

Було затримано трьох осіб, серед яких перший заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Києві Ільяшенко. Друга затримана особа, за попередніми даними, мала стосунок до компанії Burisma та є довіреною особою Злочевського, третя особа - колишній працівник ДФС, який також є довіреною особою Злочевського.