Кіра Рудик прокоментувала, чи збирається Голос у коаліцію зі Слугою народу / Фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Глава «Голосу» Кіра Рудик каже, що наразі переговори щодо коаліції політичної сили з президентською фракцією «Слуга народу» не ведуться.

Про це вона заявила в інтерв’ю РБК-Україна.

Читайте такожРудик про конфлікт у "Голосі": маргінальна активність, щоб отримати більше влади

Відео дня

На запитання, чи готовий «Голос» ввійти до коаліції, Рудик відповіла ствердно.

«Циклічно якісь розмови (щодо коаліції – УНІАН) ідуть, вони завжди ходять, це нормально, так завжди відбувається», – зазначила глава «Голосу». При цьому депутатка зауважила, що партія була б «незручним коаліціантом», оскільки вони підтримуватимуть лише гарні законопроекти.

Рудик зауважила, що з-поміж фундаментальних перепон до потенційного входження у формалізовану коаліцію найголовнішими є повноваження у владі та окремі персони у кріслах міністрів, зокрема Сергій Шкарлет і Максим Степанов.

За словами глави «Голосу», Банкова підтримує відносини з усіма парламентськими політсилами, і з ними зокрема.

«Наші зустрічі відбувається нечасто, і щоразу вони починаються з того, що нам не потрібні посади чи які-небудь поступки від президентської команди. Все просто. Корисні для розвитку країни законопроекти ми підтримуємо. А ті, які викликають у нас сумніви чи мають корупційні ризики, ми підтримувати не станемо», – зазначила Рудик.

Що передувало

Наприкінці березня в ефірі програми Данила Мокрика депутатка «Голосу» Соломія Бобровська заявила, що частина однопартійців не проти коаліції з президентською фракцією.

«Я більш ніж переконана, що далі це буде просто група всередині фракції, яка буде голосувати по-іншому, ніж голосуватиме так звана частина коаліції», – зазначила нардепка.

Що відомо про можливий розкол у "Голосі"

  • 16 березня ряд депутатів з фракції "Голос" вперше всупереч позиції партії проголосували за провладний законопроект. На думку їхніх колег по фракції, таким чином вони підтримали "атаку на антикорупційні органи".
  • Після цього політрада партії зібралася на обговорення цього голосування.
  • Голова фракції Ярослав Железняк каже, що про розкол фракції говорити рано.
  • Наразі головою партії "Голос" є Кіра Рудик. Головою фракції – Ярослав Железняк. 
  • 29 березня нардепи закликали ініціювати проведення з’їзду партії, щоб обрати нове керівництво та змінити статут.