Денис Шмигаль / REUTERS

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про підготовку до поступового пом’якшення карантинних заходів.

Як повідомила прес-служба Офісу президента, про це голова уряду повідомив на традиційній нараді з представниками Кабінету міністрів і головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню COVID-19, що відбулася під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Зокрема, прем'єр повідомив, що детально опрацьовуються всі етапи підготовки до поступового пом’якшення карантинних норм.

Відео дня

Шмигаль додав, що в Україні щодня збільшується кількість людей, які одужують від COVID-19.

Читайте також"Великий гіпермаркет нічим не відрізняється від маленького магазину": мер Черкас відповів на погрози Авакова (відео)

На нараді також йшлося про те, що сьогодні мають відкритися продовольчі ринки, однак функціонуватимуть вони за чіткими правилами.

Водночас було зазначено, що травневі свята - останні з небезпечних вихідних, які можуть сприяти скупченню людей. Нацполіція поінформувала, що в ці дні у парках чергуватимуть патрулі, щоб запобігти цьому.

Своєю чергою, голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко повідомив, що з понад 7 тис. громадян, які перетнули кордон на в’їзд в Україну за минулу добу, 65% встановили додаток «Дій вдома». Кількома днями раніше таких було 50%.

«Ми бачимо, що українці стають свідомішими та швидко приймають нововведення й сучасні підходи, щоб убезпечити себе, рідних та оточення. В основі додатку - найкращий зарубіжний досвід. Упевнений, він допоможе українцям комфортніше проходити самоізоляцію під час карантину», - зазначив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 травня, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов анонсував пом'якшення карантинних заходів з 11 травня.

Читайте також: