Засідання Ради пройде у вівторок / Ілюстрація REUTERS

Через коронавірус не всі нардепи від провладної фракції зможуть взяти участь у позачерговому засіданні парламенту, яке заплановане на 25 серпня.

Як повідомляє видання "Обозреватель", про це заявила заступниці голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук. Двоє нардепів, за її словами, зараз лікуються від COVID-19.

Ще кілька "слуг народу" можуть перебувати на самоізоляції в очікуванні третього негативного тесту.

Відео дня

"У нас є народні депутати, які хворіють на коронавірус. Тому, звичайно, вони не зможуть прийти. Це Роман Грищук, раніше захворів і ще один депутат нашої фракції. Також зараз така епідеміологічна ситуація, що, можливо, хтось ще в самоізоляції чи сім'я хвора. Зрозуміло, що всі 100% народних депутатів не приїдуть", – сказала Кравчук.

Вона додала, що більшість нардепів будуть у столиці з 24 серпня, оскільки про позачергову сесію їх попередили за два тижні до неї.

"Більшість звичайно буде присутня, будуть голосувати за законопроєкти. Більш того, більшість народних депутатів ще приїде на 24-е число на святкування Дня Незалежності. Будуть брати участь в урочистих заходах і потім вже залишаться на сесію", – додала нардеп.

Позачергове засідання Ради: що відомо

  • Сьогодні голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергової сесії парламенту на 25 серпня.
  • На засіданні розглянуть президентський законопроект про підвищення мінімальної зарплати та ще кілька проектів нормативних актів.
  • 6 серпня Зеленський ініціював внесення змін до держбюджету для підвищення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень з 1 вересня цього року.