Крістіна Квін запевнила, що адміністрація Байдена надаватиме Україні серйозну підтримку / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявляє, що адміністрація президента Джо Байдена надаватиме Україні серйозну підтримку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Квін сказав під час онлайн включення для виступу на всеукраїнському форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

За її словами, Конгрес США завжди надавав Україні дуже серйозно двопартійну підтримку, і цей курс буде продовжено за нової адміністрації.

Відео дня

«Президент Байден вже заявив, що є серйозним прихильником України, підтримує її суверенітет і територіальну цілісність, і буде підтримувати Україну так само, як це робив Конгрес Сполучених Штатів», - наголосила Квін.

Читайте такожПерша розмова Зеленського та Байдена: у МЗС розповіли про підготовку

Перші контакти адміністрації Байдена з Україною

1 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і державний секретар США Ентоні Блінкен провели телефонну розмову і домовились посилити партнерство між країнами.

Блінкен запевнив Кулебу у готовності нової адміністрації США розвивати міцну економічну та військову підтримку України, включно з наданням летальної зброї.