Британія – одна з країн, котрі погодилися надати Україні військову допомогу ЗСУ на тлі можливого вторгнення РФ / фото REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров анонсував візит його британської колеги Елізабет Трасс до Москви у найближчі кілька тижнів.

Про це він заявив на брифінгу у Держдумі РФ.

Глава російського МЗС відповів, що сторони вже погодили дату: "Не знаю, яка там у нас протокольна домовленість. Зустріч буде протягом двох тижнів".

Відео дня

Ніяких згадок про поїздку до Росії на сайті представництва Трасс поки немає.

Цьому передувала жорстка заява Трасс щодо підготовки санкцій проти Росії у разі нападу на Україну. Очільниця МЗС країни не виключила, що санкції можуть торкнутися і президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також"З Києва видно ближче". посол України прокоментував заяви про вторгнення РФБританія – одна з країн, котрі погодилися надати Україні військову допомогу ЗСУ на тлі кризи на російсько-українському прикордонні.

У січні Лондон перекидав Києву протитанкове озброєння - гранатомети NLAW. Їх вважають найкращими гранатометами для ведення бою в умовах міста. Такі гранатомети не мають аналогів в Росії.

За даними розвідок, Росія зосередила довкола України понад 100-тисячне військо – і вже узимку може вдатися до повномасштабного вторгнення.

США та ЄС спільно обговорюють інструменти впливу на Кремль, зокрема санкції проти РФ, зупинення запуску "Північного потоку-2" та персональні обмеження проти російського президента Володимира Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: