До України приїхав міністр оборони Литви / фото facebook.com/reznikovoleksii

Міністри оборони Литви Арвідас Анушаускас приїхав в Україну та зустрівся зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим. Очільники міністерств відвідали південь України та узгодили кроки для перемоги над Російською Федерацією.  

Як зазначив Резніков у соціальній мережі Facebook, Анушаускас був першим із міністрів оборони, який приїхав в Україну на початку повномасштабного вторгнення Росії. Це було в березні минулого року

"Сьогодні мав за честь приймати з візитом мого відважного литовського друга та колегу Арвідаса Анушаускаса на півдні України. Він був першим з міністрів оборони, який завітав до нас під час повномасштабної війни ще в березні минулого року. Сьогодні ми знову зустрілися на теренах України і узгодили подальші кроки для перемоги над країною-терористом", – написав Резніков.

Відео дня

Війна в Україні: підтримка Литви

19 січня Анушаускас заявив, що Литва передасть Україні новий пакет військової допомоги, який складається з десятків зенітних установок L-70, боєприпасів і двох гелікоптерів Mi-8. Загальна вартість цього пакету підтримки становить приблизно 125 мільйонів євро.

Раніше Литва передала 155-мм боєприпаси для Збройних сил України.

Крім того, у Литві коаліція чотирьох ініціатив з підтримки України зібрала 6 млн євро на закупівлю ізраїльських радарів ППО, які потім передадуть Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: