Українські прикордонники спростували ці заяви \ фото REUTERS

У Державному прикордонному комітеті Білорусі заявили про порушення державного кордону українським вертольотом.

Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на Держприкордонкомітет.

"Проведення Україною навчань на кордоні з Республікою Білорусь спровокувало інцидент. Сьогодні, 4 грудня, близько 12 години на білорусько-українському кордоні в районі пункту пропуску "Нова Рудня" Мозирський прикордонний загін зафіксував порушення повітряного простору Білорусі з боку України", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як стверджують у Комітеті, український військовий вертоліт Мі-8 на висоті близько 100 м перетнув державний кордон і залетів на глибину до 1 км на територію Білорусі.

Читайте такожЄС виділяє Україні 1,4 мільйона євро для реагування на гібридні загрози з Білорусі

Щодо даного інциденту поінформована українська сторона.

У свою чергу у заяві Державної прикордонної служби України йдеться про те, що інформація Білорусі щодо порушення її повітряного простору українським вертольотом Мі-8 не відповідає дійсності.

"Державна прикордонна служба України неодноразово наголошувала на тому, що в рамках посилення кордону та проведення прикордонної операції "Полісся" для моніторингу кордону активно використовуватиметься як авіація, так і безпілотні літальні комплекси", - йдеться у повідомлені.

Зазначається, що авіація використовувалася і сьогодні.

Водночас, як наголошують у ДПСУ, під час польотів і виконання завдань екіпажами повітряних суден "порушень не було, в т.ч. не допущено порушення повітряного простору суміжної країни".

Вас також можуть зацікавити новини