У монобільшості є орієнтовно 246 депутатів / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зазначає, що в монобільшості є близько 246 народних депутатів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, відповідаючи на питання щодо можливості розпуску ВР в контексті рівня довіри до неї.

Спікер нагадав, що раніше, коли йшлося про підстави для дострокового припинення повноважень ВР, то йшлося про відсутність коаліції.

Відео дня

"Тому що у фракціях, які входили до більшості, не було більшості... У двох фракціях не вистачало 226 народних депутатів України", - сказав Разумков.

Так, голова ВР зазначив: "Станом на сьогодні в монобільшості є 246 (депутатів - УНІАН), якщо я не помиляюся, за останніми показниками. І це більше, ніж необхідно".

Читайте такожАрахамія допустив розкол монобільшості в Раді

Більшість у Верховній Раді

  • Верховна Рада складається з 450 народних депутатів України, які обираються на 5 років. Для ухвалення рішення потрібно щонайменше 226 голосів народних депутатів. Саме стільки депутатів має бути також і в складі коаліції, без якої президент має право розпустити Раду.
  • За результатами позачергових парламентських виборів 2019 року у Верховній Раді вперше за часів незалежності була сформована більшість з представників однієї політичної партії - "Слуга народу".
  • У червні цього року голова ВР Дмитро Разумков заявив, що фракція "Слуга народу" складається з 248 народних депутатів