У ВР немає жодних ініціатив щодо змін законодавства по НАБУ у зв'язку з рішенням Конституційного суду / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зазначає, що станом на сьогодні в парламенті немає жодних ініціатив щодо змін законодавства по Національне антикорупційне бюро у зв'язку з рішенням Конституційного суду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" в понеділок увечері.

Читайте такожПотрібно змінити процедуру призначення глави НАБУ, щоб уникнути повтору ситуації з Ситником - Корнієнко

Відео дня

"Станом на сьогодні жодних ініціатив щодо змін законодавства по НАБУ у зв'язку з рішенням Конституційного суду у Верховній Раді України поки що немає. Будуть такі ініціативи - обов'язково будемо розглядати", - зазначив голова ВР.

Рішення КСУ про неконституційність призначення Ситника: що відомо 

  • 28 липня Конституційний суд визнав неконституційним указ президента України від 16 квітня 2015 року про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро України. Таке рішення КС ухвалив, розглянувши подання 51 народного депутата.
  • На переконання авторів подання, тодішній глава держави Петро Порошенко вийшов за межі своїх конституційних повноважень і порушив заборону на узурпацію державної влади. Також, стверджували депутати, указ суперечить положенням Основного закону, де міститься вичерпний перелік повноважень президента України.
  • У НАБУ вважають вказане рішення Конституційного суду політично вмотивованим.
  • В Офісі президента прокоментували неконституційність призначення Ситника. Там вважають це результатом «спекулятивної кадрової практики» попередників.