Авакова та інших силовиків у Раді заслухають / фото УНІАН

Верховна Рада вирішила заслухати на пленарному засіданні генерального прокурора, керівництво Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції з питань розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Як передає кореспондент УНІАН, це передбачено ухваленою ВР сьогодні постановою «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років» (реєстраційний номер 3634). За дане рішення проголосували 307 народних депутатів України. Не голосувала в повному складі фракція «ОПЗЖ».

ВР взяла до відома звіт ТСК. У постанові йдеться про те, що був систематичний саботаж розслідувань нападів на громадських активістів в Україні.

Відео дня

Читайте такожЗеленський розповів, чи пропонував Йому піти у відставку

Постановою рекомендовано Офісу генерального прокурора посилити нагляд за дотриманням законності у роботі Національної поліції України, своєчасно реагувати на всі випадки порушень закону та вживати необхідні заходи реагування у випадку невиконання приписів прокурора.

Також Офісу генпрокурора рекомендовано поновити досудове розслідування у кримінальному провадженні №22019000000000215 від 12 липня 2019 року за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і раніше судимого громадянина Олексія Левіна у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 121 КК України.

Читайте такожПраворуч Гандзюк: після суду Мангера забравши конвой – адвокати (фото)

Вирішено направити звіт Тимчасової слідчої комісії президенту України, голові Верховної Ради, прем’єр-міністру, Офісу генпрокурора, Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ, Національній поліції України до відома, розгляду в межах компетенції та відповідного реагування.

У постанові йдеться, що Офіс генпрокурора, Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція України повинні поінформувати Верховну Раду за наслідками розгляду матеріалів Тимчасової слідчої комісії у двотижневий термін.