Лідер партії «Голос», народний депутат Кіра Рудик вважає, що президентський законопроект про олігархів виявився «пшиком» і підготовлений лише для політичного піару.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила журналістам, коментуючи внесений напередодні до парламенту президентом України Володимиром Зеленським законопроект.

Вона зазначила, що навколо цього законопроекту було багато розмов, але внесений текст є «пшиком». За її словами, в законопроекті є багато неточностей.

«Ми всі вже були трошки президентами, а тепер вже будемо трохи олігархами», - сказала Рудик.

Читайте такожКоли з'явиться закон про олігархів: Зеленський поділився подробицями

Так, зауважила вона, в законопроекті досить розмиті критерії щодо визначення олігарха і в зв'язку з цим можуть бути зловживання.

«Цей закон створений не для боротьби з олігархами, а щоб дати можливість президенту і РНБО застосувати санкції проти олігархів на свій розсуд», - наголосила Рудик.

Вона звертає увагу на те, що серед критеріїв визначення, що таке олігарх, це, зокрема керівництво політичною партією і навіть людина, яка підвозила їжу на Майдан, підпадає під критерій олігарха.

Рудик переконана, що даний законопроект – це «політичний піар», а для реальної боротьби з олігархами необхідні зміни до антимонопольного законодавства, до податкового та законодавства про медіа.

Тому, на її думку, внесений президентом законопроект «нічого не вирішує» у боротьбі з олігархами.

Законопроект про олігархів

2 червня президент Зеленський подав до Верховної Ради законопроект про ліквідацію олігархічної системи в Україні. Документ позначений як невідкладний для розгляду.

У прес-службі глави держави зазначили, що цей законопроект визначає коло цих осіб, які підпадають під визначення олігарха, і встановлює правила їхніх прозорих взаємовідносин з представниками влади.