Негода на Закарпатті / фото facebook.com/UA.National.Police

Завтра, 25 червня, відбудеться позачергове засідання Кабінету міністрів, на якому буде розглянуто питання ліквідації наслідків стихійного лиха в західних областях України.

Читайте такожПаводки на Західній Україні: в уряді пояснили, як боротимуться з "великою водою"Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє урядова прес-служба.

«Міністерство економіки прошу спільно з головами ОДА на завтрашнє позачергове засідання уряду підготувати орієнтовний розрахунок, які кошти треба виділяти для ліквідації наслідків стихії, щоб уряд міг ухвалити відповідне рішення. По мірі того, як будемо вести розрахунки та розробляти проектно-кошторисну документацію, будемо визначатися і виділяти додаткові кошти в разі необхідності. Завтра це питання має бути розглянуто на Кабміні невідкладно», - зазначив прем’єр.

Відео дня

Також Шмигаль доручив ДСНС спрямувати зусилля на збереження інфраструктури, зокрема мостів.

"Ми знаємо, що робити і маємо почерговий план. В першу чергу треба допомогти людям, дати їм зараз воду, харчі і дах над головою. Ми опануємо ситуацію і почнемо повністю відновлювати інфраструктуру та житло в постраждалих регіонах», - наголосив глава уряду.

Як повідомляв УНІАН, інтенсивні опади протягом 22-23 червня призвели до ускладнення паводкової обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях.