Ющенко розповів про причини анексії Криму \ фото УНІАН

Колишній президент України Віктор Ющенко вважає, що Росія готувалася до анексії Криму та війни на Донбасі, роками сіючи зневагу до всього українського, і агресія проти України не була відповіддю на протести чи інші процеси в нашій країні.

Про це заявив Ющенко "Українській правді". "Причина анексії Криму і війни на Донбасі знаходиться в Кремлі. Я не думаю, що це було рішенням одного дня, відповіддю на ті процеси, які почалися в Україні", - сказав екс-президент. 

Він зазначив, що такі речі вимагають підготовки і плану. І цей план реалізовувався не лише в Росії, її силових органах чи армії. Цей план втілювався і в Україні не один рік. 

Відео дня

"Ця причина політична, історична, ідеологічна", - вважає Ющенко.

За словами Ющенка, у політиці треба бути далекоглядним і розуміти, що "такі плани починаються з поширення ідей про один народ, з серіалів, масового кіна, російської попси". 

Читайте такожЮщенко розповів, як Меркель завадила руху України в НАТО

"Це все інструменти, які мають зсередини відкривати ворота вторгнення на територію країни. І це росіянам успішно вдалося. В певних областях, які мають геополітичне значення найбільше для Росії, і де вони дуже добре засіяли зневагу до всього українського", – додав колишній президент.

Вас також можуть зацікавити новини