41% опитаних довіряють даним соціологічних організацій \ фото REUTERS

В Україні 41% громадян довіряють даним соціологічних організацій, що вже давно працюють.

Читайте такожОпитування: Зеленський очолює президентський рейтинг, а "Слуга народу" - парламентськийПро це свідчать передані УНІАН результати опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Зазначається, що КМІС проводить вивчення ставлення населення до соціологічних опитувань раз на рік, у грудні.

Відео дня

«Грудневе опитування 2020 року засвідчило, що 41% опитаних довіряють даним соціологічних організацій, що вже давно працюють, 21% відсотків – не довіряють, інші не мають певної думки з цього приводу», - наголосили в КМІС.

Констатується, що рівень довіри до даних соціологічних опитувань за останні роки практично не змінився: в 2019 був 42%, а в 2020 – 41%. Баланс довіри і недовіри (відсоток тих, хто довіряє, мінус відсоток тих, хто недовіряє) складає +20%, рік тому він дорівнював +21% (невелике статистично незначуще зниження).

*** Всеукраїнське опитування громадської думки Київський міжнародний інститут соціології провів з 1 по 12 грудня 2020 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2001 респондентів, які мешкають у 110 населених пунктах усіх областей України (окрім АР Крим), за вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. У Луганській та Донецькій областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються Україною.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників, близьких до 50%, 2.8% для показників, близьких до 25%, 2.0% - для показників, близьких до 10%, 1.4% - для показників, близьких до 5%.

Новини по темі