За словами в.о. мера Харкова, зараз важливо знизити зростання захворюваності

Підприємці, які можуть зіткнутися з обмеженнями роботи через карантин, отримають компенсацію від міста і держави. Про це заявив в.о. мера Харкова Ігор Терехов.

Він уточнив, що до 8 тисяч гривень від держави місто додасть кошти, аби повністю покрити середню зарплату. «Підприємці не повинні страждати. Ми візьмемо середню заробітну плату по області, віднімемо 8 тисяч гривень і компенсуємо різницю», - сказав Терехов.

Читайте такожВ.о. міського голови Харкова Терехов: "Вибори мера мають відбутись якомога швидше"За словами в.о. мера Харкова, зараз важливо знизити зростання захворюваності, тому необхідно дотримуватися правил безпеки, тримати дистанцію, користуватися дезінфікуючими засобами, носити маски.

Відео дня

Поки Харків знаходиться в «помаранчевій» зоні. Але якщо місто потрапить в «червону» - будуть введені обмеження. Транспорт при цьому продовжить працювати.

«Я категорично проти закриття метрополітену, в якій би зоні ми не були. При цьому ми повинні дотримуватися всіх епідеміологічних заходів у міському електротранспорті та маршрутних автобусах, де велике скупчення людей. На жаль, ми перейшли в «помаранчеву» зону, але інші області та міста увійшли в неї раніше. Це говорить про те, що ми правильно виконуємо всі запропоновані заходи», - зазначив Терехов.