У міністерстві зазначили, що уважно слідкують за ситуацією / фото УНІАН

Міністерство закордонних справ України слідкує за ситуацією навколо затримання в Білорусі бойовиків приватної військової компанії «Вагнера».

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«Ми уважно слідкуємо за ситуацією навколо затримання білоруськими правоохоронцями декількох десятків російських бойовиків. За повідомленнями ЗМІ, серед них є ті, хто воював проти України на Донбасі», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ РНБО запропонували екстрадувати з Білорусі в Україну найманців "Вагнера"

В МЗС зазначили, що Україна давно попереджала, що учасники російських окупаційних сил та незаконних збройних формувань, які брали участь у бойових діях на Донбасі, використовуються в інших точках світу і становлять загрозу.

«Виявлення цих бойовиків в Білорусі підтверджує цей факт і свідчить, що вони можуть бути використані для дестабілізації ситуації в Білорусі напередодні президентських виборів», - наголосили у відомстві.

При цьому в МЗС припускають можливість екстрадиції бойовиків: «Питання щодо можливої екстрадиції чи інших правових дій будуть вирішуватися відповідними правоохоронними та спеціальними органами».

Як повідомляв УНІАН, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос запропонував розглянути подачу запиту на видачу громадян України, яких затримали в складі групи бойовиків ПВК "Вагнера".

29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали поблизу Мінська 32 російських бойовиків з приватної військової компанії "Вагнер" та ще одну людину на півдні країни.

За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки у період виборчої кампанії. При собі кожен росіян мав невеличку ручну поклажу, і на всіх - три великих важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Президентські вибори в Білорусі призначено на 9 серпня.