Рада – Разумков посперечався з депутатом ОПЗЖ / УНІАН

Депутат з партії «Опозиційна платформа – За життя» Олег Волошин заявив з трибуни, що Україна не має суверенітету.

Про це у Facebook повідомив депутат від «ЄС» Володимир Ар’єв.

«Якщо СБУ не відкриє проти цього непотріба кримінальне провадження, у нас немає СБУ. Чиста 110 стаття ККУ. І краще б він сам склав повноваження після цього. Добровільно», – написав він.

Читайте такожРада розглядає законопроект Бужанського про мову (онлайн-трансляція)

Заява прозвучала з вуст депутата під час розгляду проекту постанови про Заяву ВР щодо нелегітимного проведення загальноросійського голосування по поправках до Конституції Російської Федерації на тимчасово окупованій території України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (№3736).

Як передає кореспондент УНІАН, Волошин заявив, що напередодні навмисно не прийшов на урочисте пленарне засідання парламенту, присвячене 30-річчю прийняття Декларації про державний суверенітет, тому що «немає що відзначати - суверенітет відданий повністю зовнішньому управлінню».

«Країна, у якій немає суверенітету, не може відновити суверенітет над українським Кримом. Ви нічого не зробили для того, щоб жителі Криму хотіли сьогодні бути в Україні», - сказав він.

У відповідь Разумков заявив: «Я звертаюся до всіх в цій залі. Ми вчора з вами святкували річницю декларації про державний суверенітет. І давайте в цьому залі ніколи не будуть порушуватися питання, які хоч якось під сумнів будуть ставити незалежність, державний суверенітет, свободу і територіальну цілісність нашої держави».