Росіяни не вміють правильно поводитися з 'бавовною': керівник СБУ Малюк про підрив Кримського мосту

Керівник Служби безпеки України Василь Малюк у своєму першому інтерв'ю натякнув, що за вибухом Кримського мосту може стояти СБУ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У своєму "розслідуванні" вони дійшли того, що до підриву мосту нібито причетний мій колега по силовому блоку Кирило Буданов та ГУР МО загалом. Я запевняю, що це не так. І ми розуміємо, що росіяни взагалі далекі від реальності", – каже керівник СБУ.

Відео дня

Цікаво, що відповідав на запитання Малюк на тлі вази з "бавовною", що стояла у його кабінеті. Говорячи, чи сама СБУ причетна до "самоліквідації" колаборантів, він іронічно відповів, що "просто росіяни не вміють правильно поводитися з "бавовною". Тому в них і відбуваються різні процеси – хтось п'є неякісну каву, хтось неякісним пальним заправляється".

Хоча подробиці пообіцяв озвучити вже після перемоги.

Розповів Малюк і про результати СБУ під час війни. Один із головних напрямків – очищення СБУ від "кротів". Так, було затримано ексначальника Кримського підрозділу СБУ Кулініча.

Його Малюк розробляв та затримував особисто.

"Було проведено безпрецедентну філігранну розробку та подальшу реалізацію, здійснено агентурно-технічне проникнення до лав ФСБ. Ми видобули всі файли, де він реально доповідав у Москву інформацію, зокрема секретну, про ситуацію в нашій країні, у Службі, як вони намагалися впливати на різні процеси", - розповів Малюк.

За його словами, самоочищення Служби є вкрай важливим, особливо в умовах війни: "Якщо не виявити цих щурів на борту, то всі наші подальші операції стосовно ворога приречені на провал".

Нагадаємо, 8 жовтня стався вибух на мосту, що сполучає окупований півострів з Росії. У Росії стверджували, що на мосту вибухнула вантажівка, внаслідок чого спалахнули цистерни з паливом.

В Україні вибух мосту офіційно не коментували, проте обговорювали версії, що це спецоперація СБУ.

В. Малюка було призначено в.о. голови СБУ у липні 2022 року.