'Розбігаються, як таргани': у мережі реагують на втечу олігархів та бізнесменів з України

Українські олігархи та бізнесмени залишають Україну чартерними рейсами, лише у неділю з Києва вилетіло близько 20 чартерів та приватних літаків.

Про це пише Українська правда.

Як повідомляє видання, серед чартерів та приватних літаків, що залишили Україну в неділю – борти Ріната Ахметова та Бориса Колеснікова. Сам олігарх залишив країну 30 січня рейсом до Цюріха. Того ж дня виїхав з України бізнесмен Віктор Пінчук.

Відео дня

Приватний борт на 50 осіб також замовив депутат ОПЗЖ, мільйонер Ігор Абрамович, який за даними УП, має вивезти з Києва у Відень родичів однопартійців, а також бізнес-партнерів Абрамовича. 

10 лютого рейсом Київ-Мюнхен виїхав з України нардеп Вадим Новинський. Того ж дня виїхав за кордон Олександр Ярославський, кортеж якого збив на смерть людину.

13 лютого з України вилетів бізнесмени Вадим Нестеренко, 12 лютого – Вадим Столар та Василь Хмельницький.

В мережі вже активно обговорюють новину. "По-перше, це гидко. По-друге, ситуація доводить: олігарх не стоятиме на захисті інтересів країни. Інтерес олігарха — лише гроші", - написав Петро Охотін.

"До анонсованої Білим домом війни ще більше 48 годин, немає ще жодної небезпеки, а вони вже летять пачками. Розбігаються як таргани, вслід за "партнерами" та "союзниками". Це все, що потрібно знати про нашу "елітку". Це мегаганьба. Утім, про що говорити, почуття сорому їм незнайоме", - обурюється Андрій Золотарьов.

Політолог Кирило Сазонов наголосив на тому, що попри втечу олігархів, жодних причин для паніки немає. "Я повторю, що писав і казав увесь цей час. Російська агресія можлива, але є декілька важливих моментів. Перший - українська армія готова зустріти ворога і легкої прогулянки не буде. Другий - Росія отримає увесь набір санкцій і жорсткий спротив, що загрожує самому існуванню путінського режиму… Паніка - найкращий союзник ворога сьогодні", - зазначив він.