Степанов закликав парламенит якнайшвидше ухвалити закон про запровадження штрафів за відмову від носіння масок у громадських місцях / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав народних депутатів наступного пленарного тижня підтримати законопроект, яким встановлюються штрафи за відмову від носіння медичних масок у громадських місцях.

Читайте такожЛяшко каже, що поліції можуть дозволити штрафувати людей без маски на місці

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Відео дня

"Розуміючи, що, на превеликий жаль, у нас достатньо кульгає система контролю, ще в липні урядом був поданий до Верховної Ради відповідний законопроект щодо посилення відповідальності за недотримання всіх протиепідеміологічних заходів, а саме - щодо носіння масок. У цьому законопроекті достатньо чітко визначено штрафи за неносіння масок у відповідних закладах, як це визначено нашими правилами. Він складає від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів, тобто від 170 до 225 грн", - сказав він.

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу

Міністр заявив, що це є непопулярним заходом, проте коронавірус є величезною загрозою для безпеки країни, тому цей законопроект необхідно ухвалити.

"Я звернувся до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, я звертаюсь до народних депутатів нарешті проголосувати, підтримати на наступному пленарному тижні цей законопроект", - сказав він.

Коронавірус в Україні: що відомо