Учасники саміту вже погодили текст спільної заяви / фото REUTERS

У Брюсселі розпочався 22-й саміт Україна - Європейський Союз.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у Twitter.

"Розпочався саміт Україна - ЄС. Спільна заява вже погоджена і вона дуже сильна. Президент Володимир Зеленський чітко підтвердив незворотність нашого курсу на членство в ЄС. Сьогодні буде гарний день для європейської інтеграції України", - наголосив Кулеба.

Відео дня

Коронавірус і саміт Україна-ЄС

  • Щорічний саміт Україна-ЄС був запланований на 1 жовтня в Брюсселі, однак його перенесли на 6 жовтня через відтермінування зустрічі лідерів ЄС.
  • За день до проведення саміту президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн пішла на самоізоляцію після контакту з людиною, хворою на COVID-19.
  • Це перший двосторонній саміт Євросоюзу з країною-партнером, який проходить в Брюсселі у традиційному «живому» форматі з початку пандемії COVID-19.
  • На саміті лідери обговорять пріоритетні питання відносин України та Євросоюзу, зокрема подальші кроки з імплементації Угоди про асоціацію, поглиблення секторальної інтеграції між Україною та ЄС, співпрацю в контексті подолання наслідків пандемії COVID-19 та подальшу підтримку з боку ЄС процесу реформ в Україні.