Ірина Геращенко знову "відзначилася" в Раді / фото УНІАН

Нардеп від партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко яскраво "прокололася", коментуючи прийняття російською Держдумою звернення до президента РФ Володимиру Путіну із закликом визнати "ДНР" та "ЛНР" незалежними.

Геращенко у Верховній Раді закликала запровадити санкції проти депутатів Держдуми, які проголосували "проти розчленування України".

"Що ми вимагаємо, перше – негайно – санкційні списки щодо кожного покидька з Держдуми, який натиснув на кнопку проти розчленування України. І це наш заклик до всього світу...", – заявила народна обраниця.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року Ірина Геращенко теж яскраво обмовилася в парламенті – "переплутала" прізвища колишнього президента, лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка з чинним главою української держави – Володимиром Зеленським.

Пізніше – наприкінці січня поточного року – сам екс-президент на погоджувальному засіданні в Раді "відзначився" епічною обмовкою.

Порошенко, висловлюючись про позицію своїх соратників, сказав таку фразу: "Шановні друзі, я ще раз акцентую – ми за єдність на словах, а не на ділі".

Агресія Росії проти України – коротко про те, що варто знати

Росія у 2014 році навесні захопила український Крим, а потім вдерлася на частину Донбасу й підтримала бойовиків, які створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР". 

Низка країн Заходу покарали РФ за агресію проти України – були запроваджені санкції.

Влада Росії стверджує, що Крим "повернувся в рідну гавань", а вторгнення на Донбас не визнає. У РФ стверджують, що на частині Донбасу йде "громадянська війна".

Для врегулювання конфлікту були підписані Мінські угоди. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що можливе визнання Росією "ЛДНР" незалежними означатиме її вихід з домовленостей.

Вас також можуть зацікавити новини: