Квін відреагувала на промову Путіна / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін зазначає, що схиблені заяви президента Російської Федерації Володимира Путіна про Україну нагадують про найгірших авторитарних правителів у Європі.

Про це йдеться в заяві Квін, яка є в розпорядженні УНІАН.

"Сполучені Штати засуджують нахабну спробу Росії узурпувати суверенну територію України, проголосивши визнання частин Донбасу незалежними державами. Як сказав вчора Державний секретар Блінкен, ця дія є повною відмовою Росії від її зобов‘язань за Мінськими угодами і прямо суперечить заявам Росії про її відданість дипломатії", - заявила Квін.

Відео дня

"Ми всі чули вчора промову президента Путіна. Його обурливі заяви про Україну та український народ були відірвані від реальності, показуючи схиблене бачення, яке нагадує не глобального лідера, а найгірших авторитарних правителів у Європі. Україну заснував український народ, який пишається багатою та унікальною культурою, і з нею можна знайомитись у музеї, що за нашою спиною, і вона лише зростала і міцніла з того часу, як Україна скинула ярмо радянських репресій", - наголосила Квін.

У зв'язку з цим дипломат заявила, що "українці відбивали численні спроби президента Путіна підірвати їхній прогрес як сучасної західної демократії". "Вони вистояли раніше, вистоять і зараз", - переконана Квін.

При цьому вона запевнила, що останнє порушення міжнародного права і норм, яке вчинив Путін, зіткнеться із рішучою реакцією Сполучених Штатів.

"Вчора президент Байден підписав виконавчий наказ, яким громадянам США забороняються займатися будь-якими новими інвестиціями, торгівлею та фінансуванням у так званих Донецькій і Луганській народних республіках - з них або до них. Ми продовжуємо координацію з нашими союзниками та партнерами, щоби вжити додаткових заходів у відповідь на ці непровоковані та неприпустимі дії Росії", - наголосила Квін.

Дипломат зазначила, що слід чітко розуміти, що нахабні дії президента Путіна загрожують не лише Україні, а й всьому міжнародному порядку, який підтримує глобальний мир і безпеку після Другої світової війни.

"Міжнародна спільнота підтримує Україну і одноголосно засуджує бачення, дії та наміри Президента Путіна", - заявила Квін.

Нагадаємо, 21 лютого президент РФ Путін заявив, що "сучасна Україна цілком і повністю була створена комуністичною Росією". Він також озвучив низку брехливих заяв і фейків про Україну, після чого заявив про визнання терористичних угруповань "ДНР" та "ЛНР".

Вас також можуть зацікавити новини: