У Раді мають намір заборонити будь-яку рекламу електронних сигарет і алкоголю / Фото-depositphotos

9 червня о 13-00 в УНІАН відбудеться круглий стіл на тему: «Нерозважливі заборони: народні депутати хочуть позбавити засоби масової інформації заробітку. Кому це допоможе і зашкодить?».

У комітетах Верховної Ради триває робота над законопроектом 4212, який, в разі його прийняття в поточному вигляді, забере в українських журналістів близько 130 мільйонів доларів річних доходів, а у українських кіно- і телеглядачів – можливість дивитись майже половину шедеврів світового кінематографу. 

Читайте такожУ Раді мають намір відібрати в українських журналістів $130 млн доходів. Це може стати початком кінця незалежних медіа в УкраїніЧи виграє від цього суспільство? Чи може українська нація насправді стати здоровішою через механізми дивних заборон та обмежень? Чи варто законодавчо зрівнювати так звані нікотиновмісні "продукти зниженого ризику" з сигаретами? Яким чином депутати насправді могли б ефективно дбати про здоров'я громадян у контексті споживання алкоголю та тютюну?

У ході круглого столу в УНІАН на ці питання спробують дати відповідь представники влади, експерти виробничої та медійної галузей, а також відомі лікарі: 

Учасники круглого столу:

  • Михайло Ганницький, генеральний директор, шеф-редактор УНІАН (модератор);
  • Йосип Пінтус, власник і директор інформаційного агентства "РБК-Україна";
  • Микита Потураєв, народний депутат України;
  • Євген Симонець, к.м.н., доцент, торакальний хірург, декан медичного факультету Київського медичного університету;
  • Клайв Бейтс, експерт в галузі тютюнового законодавства, керівник ASH UK (1997 - 2003) - провідної організації із боротьби з палінням, директор Counterfactual Consulting;
  • Денис Хренов,- голова наглядової ради ПрАТ «Укрпиво», в.о. генерального директора ПАТ «АБІНБЕВ Ефес Україна»;
  • Анатолій Строй, провідний науковий співробітник ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя МОЗ України», академік Української Технологічної Академії, доктор філософії.