Зеленський на зустрічі з Джонсоном заявив, що Україні потрібен План дій щодо членства в НАТО / фото УНІАН

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що після подій в Білорусі країнам Заходу потрібно «більш уважно подивитись» на вступ України в НАТО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Єрмак заявив під час виступу у Королівському інституті міжнародних справ Chatham House (Лондон, Велика Британія).

«Україна, як ніхто, розуміє і краще за всіх розуміє, що відбувається сьогодні в країнах колишнього Радянського союзу, якщо ми говоримо в першу чергу про Білорусь», - заявив він.

Відео дня

«Якщо ви сьогодні мене спитаєте щодо нашої стратегії і що ми проговорювали під час візиту і до Брюсселя, і до Сполученого Королівства, безумовно, ми розраховуємо, що наші партнери після подій, які відбуваються в Білорусі, після подій, які, є такий ризик, ми можемо побачити на виборах в Молдові, на виборах в Грузії… більш ретельно, більш уважно подивляться на ситуацію щодо вступу України або приєднання України до НАТО та щодо посилення цієї роботи», - додав Єрмак.

На його переконання, західним партнерам слід також уважніше розглянути пропозицію щодо створення в Україні центру з протидії дезінформації.

Читайте такожСійярто розповів, від чого залежатиме розблокування Угорщиною комісії Україна-НАТО

Нагадаємо, 8 жовтня президент Володимир Зеленський під час зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном заявив, що Україні потрібен План дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.

Ситуація у Білорусі:

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%

Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично мотивовані справи проти опозиціонерів.

Білоруські телеграм-канали "Країна для життя" і "Білорусь головного мозку" повідомили, що за останні чотири місяці в Білорусі було порушено понад 200 кримінальних справ стосовно 250 осіб, що насмілилися висловити свою незгоду з чинним режимом.

23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.